Ombouw TL/LED

Jumiko heeft de beschikking over een uitgebreide range units om bestaande armaturen om te bouwen met een noodverlichtingsfunctie. Deze ombouw wordt ook wel conversion service genoemd.
De conversion kits die wij toepassen zijn alle eenvoudig te installeren en zijn voorzien van een uitgebreide en duidelijke montagehandleiding.
Jumiko heeft universele units en ook uitvoeringen die speciaal geschikt voor een bepaald type lamp of lamp configuratie.
Ook hebben we de beschikking over een brede range combi units waar zowel het elektronische voorschakelapparaat als de noodunit in dezelfde behuizing zitten.

Alle conversion units moeten voorzien worden van een vaste fase. De noodunit moet uiteindelijk weten wanneer de spanning wegvalt. Alleen aansluiten op een schakeldraad zal niet volstaan , want op het moment dat de schakelaar uitgezet wordt zal de noodunit denken dat de spanning wegvalt en de lichtbron aansturen.
alle noodunits worden met duidelijke labels of aansluitschema`s geleverd zodat aansluiten geen probleem zal opleveren.

ht20104

Er zijn meerdere uitvoeringen beschikbaar voor diverse lichtbronnen en uitvoeringen. Ook is er keuze in autonomie ( hoelang blijft de lichtbron licht geven in nood).
Ook kunnen wij de unit inbouwen , wij zijn hierin gespecialiseerd en hebben alle gereedschappen en kennis om dit snel en netjes te doen.
Er zijn met name in de kleinere armaturen nogal wat technische details waar goed opgelet dient te worden als er een noodunit ingebouwd moet worden.
Je hebt te maken met temperatuur , ruimte , emc eisen.
Ook plaatsen wij duidelijke en handige meerpolige veerdrukklemmen zodat de 2,5mm draden eenvoudig aangesloten kunnen worden.

 

behuizing 600 (2014_05_13 14_44_49 UTC)

Ombouwen naar nood 2.0 is niet een kreet die niets voorstelt. Het is letterlijk een nieuwe manier van denken en ombouwen. Met de huidige technische mogelijkheden is Jumiko in staat om ook wandarmaturen en portiekarmaturen die door hoge inwendige temperaturen  veel uitval opleveren in nood ook op een kwalitatieve en verantwoorde manier om te bouwen. Met als extra een hogere lichtopbrengst in nood. Het toevoegen van een extra led lichtbron en het niet meer ingrijpen in bestaande bedrading maakt de betrouwbaarheid vele malen hoger. We hebben de beschikking over een groot aantal vormen en maten ledstrips ,rond/vierkant/U vorm/Z-vorm/trapezium etc. Dat betekent dat we in elk armatuur wel een lichtbron bij kunnen plaatsen. We hebben zelf richtbare ledstrips welke gedraaid en gekanteld kunnen worden daar waar u de hoogste lichtopbrengst wilt. Zelfs als de bestaande lichtbronnen verouderd of stuk zijn zal, de noodfunctie wel blijven werken.

 

Back to top